očkování proti klíšťové encefalitidě
dobrý den,dceři budou v srpnu dva roky,chtěla bych jí naočkovat proti klíšťové encefalitidě,protože trávíme většinu času v přírodě,ale slyšela jsem,že očkování u takto malých dětí se provádí až od 3 let,tak nevím co je na tom,nebo není pravdy?
Dobry den, rada bych se zeptala na stejnou otazku jako dve předešle pani(slečny), zda je možné očkovat dříve než před 3rokem? dceři budou v září 2roky a naše pediatrička nám sdělila,že až od tří let, dá se domluvit už dříve či ne? A proč? Děkuji Pavlína
Dobrý den,od lékaře vím ,že je lepší očkovat až po 3roce i později,protože i když náhodou takto malé dítě onemocní většinou to mívá u takhle malých dětí mírný průběh proto to doporučení.:-|
Dobrý den, chci se zeptat na stejnou otázku jako mamči přede mnou mám
dceru 15měsíců a chtěla jsem jí naočkovat, ale bylo mi řečeno až od
dvou let koukám, co doktor- jiný názor kdo se v tom má vyznat?!Od kolika se
tedy děti smí naočkovat proti klíštové encefalitidě???Děkuji. Dnes
jsem byla s malou u doktora se zakousnutým klíštětem vytahovala ho sestra
a samozřejmě ho přetrhla, tak má panickou hrůzu co bude ![]()
Dobrý den, mám prosím dotaz. Můj 7 letý syn je alergik a to na trávu, pyly a vlastně pomalu vše co kvete od jara do podzimu. Projevuje se mu to rýmou. Můžu syna i v tomto stavu očkovat?? Mnohokrát děkuji za odpověď
Dobrý den, potřebuji přeočkovat po 3 letech proti klíšťové encefalitidě, jde to i v létě /červenec/. Děkuji za odpoveď.
Dobrý den, v polovině března jsem nechala syna očkovat proti „klíšťovce“ a den před přeočkovánim jsem mu našla klíšťátko za uchem, odstranila jsem ho nejšetrněj jak to šlo, místo vyčistila a druhy den volala doktorce, co s tím, ta mi řekla, že mám místo sledovat a kluk musí být 6 týdnu jako by v karanténě..není to moc?..a bude vůbec to očkování potom něčemu platné? Jestli někdo má zkušenosti, prosím napište. Díky
Dobrý den,nechala jsem se naočkovat první dávkou /28.7./,za 10 dnů jedu na dovolenou,je možno druhou dávku aplikovat 8.7. což je 10 dnů?Nebo mám druhou dávku aplikovat až 18.7. – což je 20 dnů? Děkuji za odpověď
U malých děti není enc. tak závažná , samozřejmě je to závažné onemocnění. Může se očkovat od roka , jenže děti do 2 let jsou zatíženi nepříjemnými horečnatými reakcemi . zejména po 1 dávce. Naopak u dětí od 3 let jsou reakce minimální. Nicméně zlom nastává po dosažení 2 roku věku. Takže můžete očkovat už před sezonou pokud Vaše dítě dosáhlo věku 2 let jinak je lépe očkování odložit – tedy je to věc názoru očkovat lze od roka.
« 1

očkování proti klíšťové encefalitidě
Dobrý den, mám dceru 1,5 roku a ptala jsem se na toto očkování, bylo mi řečeno že to jde i u takhle malého dítěte, takže jsem byla ráda. Zmínila jsem se o tom před kamarádkou, které prý jejich dětská doktorka doporučila očkovat až od tří let z toho důvodu, že je tělo dítěte zatížené jinými očkováními, což je fakt, neboť v současnosti je dcera po očkování priorix tetra, tzv, příušnice atd. tak nevím zda očkovat či ne??? Jezdíme v létě hodně na šumavu tak nevím, jaký na to máte názor?